Fotodendron – En bildbyrå för trädfoton

www.fotodendron.se

Om Fotodendron

Välkommen till en bildbyrå för trädfoton!
Här kan du hitta bra foton på träd, buskar och klätterväxter.

Bilderna säljs på ett enkelt sätt och till ett fast pris. Men fotodendron.se är inte bara en innehållsrik bildbyrå utan även ett unikt trädlexikon. Vedartade växter, s.k. lignoser som är härdiga och odlingsvärda i Sverige finns här beskrivna i både bild och text.

Klicka dig fram genom alfabetet!
Tryck gärna F11 för ökad upplevelse! Helskärmsläge!

Dålig på latin? Se SKUD Svensk Kulturväxtdatabas för att hitta det vetenskapliga namnet.

Hör av dig!
Vill du kommentera något du läst på denna hemsida är jag idel öra. Uppgifter om spännande träd och odlingserfarenheter vore kul att höra om. Klicka dig vidare in på Kontakt eller kommentera vid den specifika växten.

Priser

Bilderna på den här hemsidan går att köpa och för enkelhetens skull har jag ett enhetligt och lågt pris:

600 kr + moms / foto.

Det är enkelt att beställa. Bara anteckna (el. klipp och klistra) bildnumren och skicka mig ett mail. Ring om det är bråttom (och det är det ju alltid nuförtiden). Sen skickar jag bilderna i fullformat via mail, Sprend, eller brända på en CD/DVD tillsammans med en faktura. Innehar F-skattsedel.

Inga bilder får användas utan tillåtelse men om du vill länka hit till www.fotodendron.se får du använda ett foto till din hemsida/blogg. Men meddela gärna detta!

 

Om teman

Förutom uppslagsdelen via alfabetet där du kan läsa om specifika arter kan du under Teman hitta bilder grupperade efter egenskaper såsom: vitblommigt, stora träd, höstfärger, grenverk m.m., m.m. Välkommen att bläddra runt bland bilderna och kommentera gärna!

Kontakt

Jag som ligger bakom denna hemsida heter Peter Linder och har ett starkt trädintresse. Träd är oerhört fascinerande varelser och vackra konstverk. Jag jobbar med träd på olika sätt. Bl.a. driver jag en liten plantskola för ovanliga träd. Se www.lindersplantskola.se! Har också en blogg där och en facebook-sida för plantskolan. Och så bygger jag upp ett arboretum (trädsamling) hemma på gården mitt i Skåne som jag kallar Linderslunds Arboretum.

Övriga tjänster: Jag kan förutom att sälja foton på träd även konsultera vid växtval. Sitter du t.ex. på en kommun eller ett landskapsarkitektkontor och skall välja stadsträd? Tveka inte att anlita mig för konsultation. Kan också hjälpa till att i text och bild beskriva träd eller komma och föreläsa i olika sammanhang.

 

Peter Linder
Fotodendron.se – Bildbyrån för trädfoton
Köinge 6902
242 92 Hörby

 mob0733 – 518 716
 mail: peter@lindersplantskola.se